Publisert

Utfasing av lysrør

Lysrør har lenge vært en populær lyskilde i kontorbygg, skoler og hjem.

Imidlertid bruker de i mange tilfeller betydelig mer energi enn andre lyskilder og genererer ofte høy varme, noe som fører til økt energiforbruk.

I tillegg inneholder tradisjonelle lysrør ofte kvikksølv, som er en farlig miljøgift og en helsefare for både mennesker og dyr.

EU faser ut kvikksølvholdige lysrør i 2023

EU vil fase ut lysrør som inneholder kvikksølv i 2023 for å redusere miljøforurensning og beskytte helsen til mennesker og dyr. Det anbefales å erstatte disse lysrørene med LED-lys eller andre energieffektive alternativer som ikke inneholder kvikksølv. Allerede installerte lysrør trenger ikke å byttes ut umiddelbart, men det anbefales å velge bærekraftige alternativer når gamle lysrør må byttes ut.

Les mer her:
https://www.miljodirektoratet.no/aktuelt/nyheter/2022/oktober-2022/lysror-med-kvikksolv-fases-ut-i-2023/

Det er mange fordeler med LED-armaturer i forhold til tradisjonelle lysrør.

LED-armaturer kan produsere lys som er sterkere og mer konsentrert, noe som gir bedre belysning og mer komfortabel arbeidsmiljø. De bruker også mindre energi, noe som kan resultere i reduserte strømutgifter.

Strømbesparelser og energieffektivitet

LED-lysarmaturer bruker betydelig mindre strøm og energi enn tradisjonelle lysrør, og kan dermed bidra til betydelige strømbesparelser sammenlignet med lysrør. I tillegg gir LED-armaturer et høyere lysnivå, noe som betyr at færre armaturer er nødvendig for å oppnå samme belysning, og kan redusere strømforbruket ytterligere. LED-armaturer kan justeres og kontrolleres for å maksimere energieffektiviteten, og på den måten være med på å sikre at strømforbruket forblir lavt. Den lave strømbruken til LED-armaturer fører til økonomiske besparelser og bidrar til å redusere karbonavtrykket, noe som er gunstig for både miljøet og økonomien.

Lang levetid

LED-armaturer har en lang levetid, som kan være opptil 10 ganger så lenge som vanlige lysrør. De er utformet for å ha en levetid på opptil 50 000 timer eller mer, avhengig av kvaliteten. Dette betyr at det kan ta flere år før man trenger å bytte ut LED-armaturene, og er en stor økonomisk besparelse.

Bedre lys

LED-armaturer kan gi et klarere og mer konsistent lys enn lysrør. De kan også tiltrekke seg mindre støv, skitt eller insekter som kan forstyrre lyset. I tillegg gir LED-armaturer et naturlig, komfortabelt lys som er lett på øynene, noe som er gunstig for helse og velvære.

Fleksible størrelser

LED-armaturer kan komme i et bredt utvalg av størrelser og stiler, og de er også lette å installere. De kan også integreres i tak og vegger uten ekstra montering. Dette betyr at det er lett å tilpasse størrelsen på LED-armaturene etter designet eller behovene dine.
I det store og hele har LED-armaturer mange fordeler sammenlignet med lysrør. De er mer energieffektive, har en lang levetid, gir et bedre lys, er sikrere å bruke, og kan komme i et bredt utvalg av størrelser. Dette gjør dem til et populært valg for oppussing eller nybygginger.

Med andre ord, ved å bytte til LED-belysning, kan man oppnå både økonomiske og miljømessige fordeler.

Våre belysningsplanleggere og lysberegnere har grundig kunnskap om fordelene ved LED-belysning og kan tilpasse en belysningsplan som oppfyller dine spesifikke behov og krav.

Kontakt oss i dag, så hjelper vi deg med å finne passende produkter og planlegge ditt neste prosjekt.prosjekt@betek-norge.no